Tapijt

 

Waarom tapijt?

Tapijt is voor veel mensen niet meer weg te denken. In woon-en slaapkamers maar ook op trappen en in bedrijfspanden. Voor elke situatie is er een geschikte kwaliteit. Tapijt brengt warmte en comfort. Maar ook voor geluiddemping is het uitermate geschikt. We hebben mooie merken in huis. O.a. Bonaparte tapijt, Parade tapijt, Desso, Dersimo, Nouwes & Bogaers tapijt en nog veel meer.

ENERGIEBESPAREND

Op je blote voeten door het huis lopen? Met tapijt op je vloer is dit heel comfortabel. Tapijt werkt sterk isolerend: de stilstaande lucht tussen de polen vormt als het ware een barrière tegen het weglekken van warmte naar de constructievloer. Het gebruik van een ondertapijt werkt, dankzij ontelbare luchtbelletjes, extra isolerend. De thermostaat kan dus wat lager, je bespaart gemiddeld 5% aan energie. Tijdens een strenge winter zelfs tot 10%.

Ons advies is dus om onder het tapijt altijd ondertapijt te plaatsen. Ook i.v.m. comfort maar vooral ook voor de levensduur van het tapijt. Ondertapijt rubber is daar het best geschikt voor in combinatie met tapijt latten rondom zodat het tapijt gespannen over het ondertapijt komt.

Tapijt kan ook verlijmd worden, dit wordt voornamelijk gedaan bij stugge tapijten die niet goed en netjes te spannen zijn. Als het tapijt verlijmd wordt, gebruiken we als ondertapijt egalbase (zacht rubber) of egalsoft (lagen vilt). Er zijn tapijtkwaliteiten die geschikt zijn voor mensen met een huisstofmijt allergie. Vreemd misschien maar dit tapijt houdt juist het stof, wat zich in de kamer bevindt, vast.

Vlekken in tapijt zijn tegenwoordig ook zeer goed te verwijderen. Bij sommige tapijtmerken kunt u de vlek verwijderen met water. Als de vlek er niet uitgaat adviseren wij de producten van RZ. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van vlekken in tapijt en meubelstoffen. Voor elke vlek is er een ander specifiek product. Vergeet vooral de fabeltjes zoals: rode wijn verwijderen met zout. Dit werkt misschien in het begin. Maar door het zout beschadigt de tapijt structuur/vezel en zal de plek, waar de rode wijn eerst zat, nu ander vuil aan blijven trekken. Zo blijft het altijd een plek waar zich altijd een vlek zal bevinden!

Er is sinds kort ook een kwaliteit, gemaakt van maïs, wat makkelijk schoon te maken is doordat het speciaal behandeld is. SmartStrand tapijt. Waardoor u ook voor een lichte kleur kunt kiezen.

 

SmartStrand (smartstrandtapijt.nl) 

Gerealiseerd door RM Webcreaties