PVC vloeren

Wat is PVC?

Een redelijk onbekende vloer, maar al lang in ons assortiment, is de PVC vloer. De PVC vloer komt uit de project wereld. Kantoren, winkels & showrooms. Ruimtes waar veel mensen komen daar moet een vloer sterk zijn, makkelijk in onderhoud en een lange levensduur hebben. PVC heeft al deze eigenschappen. En ook voor de particulier zijn dit natuurlijk aantrekkelijke eigenschappen.

PVC is een type vinyl, wat bij de meeste mensen wel bekend is, maar dan zwaarder van kwaliteit. PVC is er ook in allerlei soorten en maten. Houten planken, visgraatparket, tegels, beton look, metaal look en marmer look. Van alles is mogelijk.

Welke eisen heeft een PVC vloer nodig?

Een PVC plank stelt wel hogen eisen aan de ondervloer. Deze moet vlak, blijvend droog en niet indruk gevoelig zijn. De vloer wordt geheel verlijmd op de ondervloer. Een PVC vloer kan ook prima gelegd worden op vloerverwarming, mits de verwarmingsbuizen enige centimeters in het beton zitten. De PVC geleid de warmte en dus profiteert u sneller van de vloerverwarming.

De PVC vloer heeft ook een click variant. Deze heeft de voordelen dat hij over een plavuis heen gelegd kan worden zonder dat deze verwijderd wordt mits hij redelijk egaal is. Ook bij vloer koeling is de PVC vloer een goede oplossing. Er is ook een variant met kurk onder de PVC. Deze is daardoor ook zeer geluiddempend.

Welke merken PVC zijn er?

De PVC vloer is minder gehorig dan een laminaat vloer. Hij klinkt minder door en neemt de temperatuur aan van de kamer. In onze winkel hebben we uitgebreide collecties van onder andere: T.F.D. – Saffier – Gelasta – Greenfloor – Project Floors – Treefloor – Vivafloors – CoreTec- Aspecta. Laat u in de winkel informeren over de PVC vloeren en in welke vorm ( click of plak PVC) het best bij u kan worden geplaatst.

Wilt u een vrijblijvende prijsopgave? Ook dan kunt u bij ons een afspraak maken. Wij komen bij u thuis voor advies en de exacte maten zodat we u de juiste prijs kunnen geven.

 

 

Gerealiseerd door RM Webcreaties