Gordijnen & vitrage

Gordijnen en vitrage zijn wel de bekendste raambekleding die we kennen. In elke woningstoffering is het wel te vinden. De gordijnen zorgen voor sfeer, warmte en privacy, maar ook voor de akoestiek zijn gordijnen belangrijk. In de loop van de tijd zijn er veel veranderingen geweest. Er zijn enorm veel confectie mogelijkheden waardoor gordijnen verschillende uitstralingen kunnen krijgen. Denk hierbij aan de Cosmo plooi (wave plooi), retour plooi, enkele plooi, dubbele plooi, de driedubbele plooi of met zeilringen.

In slaapkamers worden vaak gordijnen geplaatst om de kamer donker te maken. Dit kan met een verduisterende voeringstof of een gordijnstof die al verduisterend is. Deze zijn er in veel kleuren en patronen. De gordijnen geven niet alleen een warme sfeer, ze isoleren ook de ruimte.

Van bijna alle gordijnen, inbetween en vitrage stoffen kunnen er ook vouwgordijnen worden gemaakt. Zo kan er een mooie combinatie worden gemaakt van gordijnen en vouwgordijnen in een ruimte voor rust en eenheid. Voor vouwgordijnen zijn er ook weer allerlei verschillende confectie mogelijkheden

Wat ook verschil maakt voor de uitstraling van een gordijn of vitrage zijn de ophang mogelijkheden. De gordijnen kunnen op een gewone rail, op een roede met zeilringen, aan een roede met ringen of aan een mooie railroede. Er zijn nu ook railsystemen die te bedienen zijn via een afstandsbediening of een mobiel. De verschillende ophangsystemen geven zoals gezegd een eigen uitstraling. Zo is een gordijn met zeilringen op een roede heel stoer en gordijnen mooi royaal geplooid aan een plafondrail heel chique dekor-wateringen.nl/roedes-en-rails/

Om een gordijn nog dat beetje extra te geven zijn er verschillende decoratie mogelijkheden.  Met bijvoorbeeld een bijzondere embrasse of versiering kan nét dat leuke detail zijn wat het gordijn bijzonder maakt.

U bent van harte welkom  om de confectie mogelijkheden van gordijnen, vitrage en vouwgordijnen bij ons in de winkel te bekijken.

Gerealiseerd door RM Webcreaties