Gordijnen & vitrage

Gordijnen en vitrage zijn wel de bekendste raambekleding die we kennen. Een gordijn zorgt voor sfeer, warmte en privacy, maar ook voor de akoestiek is een gordijn belangrijk. In de loop van de tijd zijn er veel veranderingen geweest. Er zijn enorm veel confectie mogelijkheden waardoor een gordijn verschillende uitstralingen kan krijgen. Denk hierbij aan Cosmo plooi (wave plooi), enkele plooi, dubbele plooi, de driedubbele of met zeilringen.

In slaapkamers worden vaak gordijnen geplaatst om de kamer donker te maken. Dit kan met een verduisterende voeringstof of een gordijnstof die al verduisterend is. Deze zijn er in veel kleuren en patronen.

Van bijna alle gordijn, inbetween en vitrage stoffen kunnen er ook vouwgordijnen worden gemaakt. Zo kan er een mooie combinatie worden gemaakt van gordijnen en vouwgordijnen in een ruimte voor rust en eenheid. Voor vouwgordijnen zijn er ook weer allerlei verschillende confectie mogelijkheden

Wat ook verschil maakt voor de uitstraling van een gordijn of vitrage zijn de ophang mogelijkheden. Dit kan op een gewone rail, op een roede met zeilringen, aan een roede met ringen of aan een mooid railroede. De verschillende ophangsystemen geven zoals gezegd een eigen uitstraling. Zo is een gordijn met zeilringen op een roede heel stoer en gordijnen mooi royaal geplooid aan een plafond rail heel chique. dekor-wateringen.nl/roedes-en-rails/

Om een gordijn nog dat beetje extra te geven zijn er verschillende decoratie mogelijkheden.  Met bijvoorbeeld een bijzondere embrasse of versiering kan nét dat leuke detail zijn wat het gordijn bijzonder maakt.

U bent van harte welkom  om de confectie mogelijkheden van gordijnen, vitrage en vouwgordijnen bij ons in de winkel te bekijken.

Gerealiseerd door RM Webcreaties